woensdag 26 november 2014

Dop je ook mee ?

Help mee dopjes sparen aub. !?

Ja hoor, VBS Hiwibo draagt, samen met jullie, haar steentje bij aan het goede doel!
Zoals jullie weten zamelen wij plastic draaidoppen in van water of frisdrank flessen.  Hiermee willen we mensen met een beperkt zicht helpen aan een blindgeleide hond.  
 
Een blindengeleidehond kost (aan opleiding ed.) zo’n € 20.000,- maar een blinde hoeft daar niets voor te betalen. Omdat het Belgisch Centrum voor Geleidehonden dit in zijn plaats bekostigt, heeft het nood aan sponsors en sympathisanten.
  
Alleen plastic schroefdopjes van drankflessen worden ingezameld :
- van mineraal- of spuitwater
- van frisdrank (cola, limonade, …)
- van melk
- van fruitsap
Dus niet van detergenten, zeepproducten of oliën. Ook geen plastic deksels of andere materialen …
 
De ingezamelde dopjes worden ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden verkocht om te worden gerecycleerd in duurzame pallets.
Door het inzamelen van uw dopjes draagt u dus op milieuvriendelijke wijze bij tot de ondersteuning van het BCG.
 
Meer info over de dopjesactie op www.dopjesactie.be

 
Voor dit project sloegen we de handen in elkaar met de leerlingen en leerkrachten van VBS Herzele. Samen zamelden we al meer dan 500kg dopjes in!!  Deze actie loopt nog het hele schooljaar!!

Wist je dat ...
 
... er ongeveer 400 dopjes in 1 kg zitten?
 
Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte (het ene dopje weegt nu eenmaal meer dan het andere), of er nog een "kraagje" aan vast hangt, ...
 
... er ongeveer 3.400 kg dopjes nodig zijn om symbolisch een goedgekeurde en geschikte pup aan te schaffen?
 
Buiten het feit dat het hier om een edel rasdier gaat, worden er ook nog strenge eisen gesteld aan fysieke kenmerken, net als aan bepaalde karaktereigenschappen.  Je spreekt dus echt niet over zo maar even een hondje kopen ...
 
... er ongeveer 77.500 kg dopjes nodig zijn om symbolisch een opgeleide en afgeleverde blindengeleidehond te kunnen financieren?
 
Hiermee wordt bedoeld dat je wel kan starten met je pup, maar dit dier moet eerst gesocialiseerd en getraind worden in een pleegezin en moet nadien opgeleid worden in het geleidehondencentrum ...  Dit alles vraagt een enorme organisatie, zowel qua mensen als infrastructuur.

Bedankt aan allen om ons hierbij te helpen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten