dinsdag 13 januari 2015

Bezoek Scheppersinstituut

De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar trokken maandag naar het Schepperinstituut te Wetteren.
Eerst kregen we een warme maaltijd aangeboden (frietjes zijn altijd een goede keuze :-) ).
Daarna werden de kinderen meegenomen voor enkele doe-activiteiten.
Zo maakten ze een bloemstukje en een kaars.
Jammer genoeg werd de juf tijdens dit uurtje meegenomen op kennismakingstocht door de school.
De school heeft een stuk nieuwbouw dat volledig door de leerlingen is gebouwd. Bijna alles deden ze zelf, enkel het gedeelte waarvoor een grote kraan nodig was, hebben ze niet zelf gedaan. Maar elektriciteit, verwarming, ramen, deuren, muren, ... Alles is zelf gedaan!
Maar daardoor heb ik dus geen foto's van dat gedeelte kunnen trekken.

De juf was echter wel net op tijd voor het ontzettend coole gedeelte, namelijk de dieren!
Eerst gingen we even kijken bij de kleine dieren: kippen, konijntjes, kalkoenen, geitjes en gaven we de geitjes ook wat eten.
Daarna trokken we naar binnen om de uil te bewonderen. Deze is ook afgericht door de leerkrachten daar en elk om de beurt landde de uil op onze arm en kreeg hij een stukje 'muis op grootmoeders wijze'. (We hebben niet geproefd, dus geen idee hoe het smaakt.)
Als laatste brachten we een bezoekje aan de (vergeef me, maar ik ben verschillende namen vergeten) ratten, vele mooie andere dieren en een echte slang!
Opeens werd hij uit zijn kooi gehaald, waarop collectief een stap naar achteren werd gezet door de meeste kinderen en de juf, maar niet Augustien! De dapperste van allemaal kreeg als eerste plots de slang in haar nek. Gelukkig vond ze dat niet zo erg. Ook niet toen hij door haar haar begon te kruipen en er mooie knopen in maakte. Brrrr ...
Daarna durfden nog verschillende kinderen het om de slang in hun nek te krijgen. Bravo! Aangezien het een wurgslang was, heb ik vriendelijk gepast ;-)
We zagen ook diepgevroren muisjes, kuikens en braakballen. Deze worden dan de leerlingen onderzocht om te weten wat de uil allemaal gegeten heeft. (Niet onze leerlingen maar de leerlingen daar op school)

Foto's kunt u bekijken via deze link

Vrijdag trekt het 6de naar het Sint-Paulusinstituut. Ook hiervan volgt nog een verslagje en hopelijk enkele foto's.

Juf Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten