donderdag 26 februari 2015

Schoolreis Brussel

Vandaag, donderdag 26 februari, trok het lager naar Brussel.

In de voormiddag stond een bezoek aan het stripmuseum op de agenda. We leerden er hoe een strip wordt gemaakt, leerden over onomatopee├źn en konden genieten van een volledige bibliotheek gevuld met strips!
Om onze boterhammetjes op te eten konden we terecht in een gezellig cafeetje: Toone. Er worden hier ook theaterstukken opgevoerd in het Brussels Vlaams, maar daar hadden we jammer genoeg niet voldoende tijd voor.
Want in de namiddag maakten we nog een kleine wandeling door Brussel. We stopten eerst op de Grote Markt. Daar was het tijd voor een groepsfoto maar we leerden toch wel een les. Vraag het nooit aan een Japanse. Voor we het wisten kwamen er verschillende Japanners bij ons staan om ook op de foto te gaan. Na een stuk of vijf foto's vonden we het toch wel voldoende en trokken de kinderen terug mee. Manneken Pis mocht zeker niet ontbreken in ons bezoek aan Brussel dus daar hielden we ook even halt.

Toen was het alweer tijd om terug te gaan naar het station zodat we zeker niet te laat zouden zijn. Op de trein was er dan wat verwarring want blijkbaar hadden we geen gereserveerde plaatsen. Met een groep van 35 kinderen toch wel wat moeilijk. Gelukkig zat de trein nog niet te vol en waren er enkele vriendelijke mensen die hun plaats afstonden waardoor de meeste kinderen toch rustig konden zitten.

Veilig en wel geraakte iedereen bij zijn ouders.

Hopelijk genoten de kinderen er evenveel van als de juffen! :-)

Foto's via deze link

Geen opmerkingen:

Een reactie posten