dinsdag 7 juni 2016

Verslag schoolreis: Pairi Daiza

We verzamelden om 9 uur op school. Daarna stapten we op de bus. Het was een uur rijden naar Pairi Daiza. Dat ligt in Wallonië. Toen we afstapten was het al aan het miezeren.
Voor we binnen mochten, moesten wij door de metaaldetectoren en onze rugzakken door de scanner.
Toen we het park binnen gingen, gaven we onze ticketjes af. Toen wandelden we door naar de vleermuizengrot. Daar vloog een veel te grote vleermuis op de juf haar hoofd. We stapten verder naar de schatkamer.
Terug buiten aten we een koekje in het gezelschap van de zeehonden. Daarna gingen we naar het 'aquariumhuis'. Daar zagen we kleine haaien, platvissen, kwallen, vissen in alle kleuren en maten, kreeften, zeesterren, ...
Toen gingen we naar een Japanse tempel. We mochten op de rotsen springen en toen is Bojan, per ongeluk, in het water gevallen. Gelukkig had Leonard een reservebroek mee die Bojan mocht lenen. Terwijl Bojan zich omkleedde, bewonderden wij de snelheid van de reuzenotter.
Toen wandelden we in sneltempo verder en zagen volgende dieren: eenden met een blauwe snavel, een witte tijger, jachtluipaard, sneeuwluipaard, zebra's, olifanten, leeuwen, neushoorns, stokstaartjes, hyena's, penseelvarkens, één panda (want de andere lag op bevallen), ...
Vlak voor middag bezochten we nog vlug de giraffen. We klommen naar ooghoogte en konden de giraffen bijna aanraken. Zo dicht kwamen ze!
Toen begonnen de maagjes te grommen en de wolken te gieten. Een perfect moment om te schuilen en eten!
Omdat het nog steeds aan het gieten was, besloten we een aantal dingen binnen te bezoeken. Als eerste de boot. Daar zagen we slangen, schildpadden, alligators, spinnen (bah!), kikkers (jammer dat juf Griet niet mee was), hagedissen, schorpioenen, kameleons, ...
Toen zagen we een Afrikaans dorp op palen.
Daarna werd het tijd voor wat Australische dieren. De koala's. We werden opgewacht door een veiligheidsman die ons aanmaande stil te zijn. Het was nog nooit zo stil geweest.
We kwamen binnen bij de pelikanen en kangoeroes. Toen Leonard zijn hand uitstak, voelde één van de pelikanen zich bedreigd en viel hij ons aan. Kinderen in paniek! De dappere juf hield dan de pelikaan op afstand door haar paraplu te gebruiken als schild. Zo konden de kinderen terug naar veiligheid lopen.
Aangezien de regen maar naar beneden bleef komen, bezochten we een tweede keer de vissen. Daarna gingen we naar het vogelhuis waar een hoogteparcours vertrok. Dapper als we waren, gingen alle kinderen en juffen de touwen in. Levend en wel kwamen we allemaal aan het einde. De kinderen kregen er geen genoeg van en deden het parcours nog een stuk of 3 keer.
We aten dan nog een afscheidskoekje en gingen door de regen naar de bus.
Na een uurtje kwamen we nat en wel terug aan op school.


Met wat zon was het nóg leuker geweest, maar we hebben ons in de regen ook geamuseerd :-)


Groetjes,
het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten